NAMAZA AYARLI ZAMANLAR

Bu Haber: 237 kez okundu.03/09/2017 tarihinde eklendi. Paylaş
NAMAZA AYARLI ZAMANLAR Zamana yeminle başlayan asr suresi , zamanını O’nun rızasına göre harcamayanların hüsranda olduğunu bildirir. Zamanlarını dinin direği olan namaza göre ayarlayanların , hüsrana uğraması zorlaşır.Namazını hayatın merkezine koyan Müslüman, zamanını da planlamış demektir.Günde beş defa rabbinin huzuruna duran müslüman , rabbiyle buluşur ve O’nun rızasına uygun işler yapmaya yönelir. Amellerin en hayırlısının vaktinde kılınan namaz olduğunu belirten Rasulullah (sav) namaz ve zamanın önemine vurgu yapmıştır.Yine “ Namazlarınızı yaşlandırmayınız .”derken namazın zamanında kılınmasının kıymetini ortaya koymuştur.İslam şehirlerinde merkezde caminin bulunması ve bütün yolların camiye çıkması anlamlıdır. Seher vaktinde kalkarak namazını kılan bir Müslüman namazdan sonra yatmayıp işiyle meşgul olursa güne erken başlamış olur.Öğleye kadar yaptığı işle epey yol alır.İşin bereketi de buradadır.Öğleye kadar meşguliyette rabbini unutmaya başlayan insan öğle namazıyla adeta yeniden şarj olur.Öğle vakti genelde dinlenme istirahat vakti olduğundan namaz rahat kılınır.Ancak ikindi namazı tam meşguliyetin ortasındadır.Mesai bitimine yakındır.İşler toparlanmalıdır.İşte tam o anda “ Orta namazı koruyun.” İkazına muhatap olur.İkindi vaktine yemin eden rabbimiz , o vaktin ne kadar önemli olduğunu ve insanın hüsranda olduğunu belirtir.Uyarıyı dikkate alan Müslüman , namazla rahatlar gönlü ferah bir şekilde akşama hazırlanır. Akşam evine giden Müslüman , gün içinde ortam değiştirdiğinden rahatlar, huzur bulur.Ancak atalete yer yoktur.Zamanı dar olan akşam namazını kılarak rabbini zikreder.Yatmadan önce uzun uzun rabbini hatırlayan Müslüman yatsı namazıyla birlikte sabah rabbiyle buluşmak üzere istirahate çekilir. Arkadaşlarına , dostlarına, müşterilerine randevularını namaza göre veren seyahatlerini namaza göre ayarlayan , dostlarını ziyareti namaza göre yapan Müslüman , zamanını namaza göre ayarlıyor demektir.. Selami AKTAŞ