ÖLÜM BİZE NE YAKIN

Bu Haber: 1351 kez okundu.17/08/2015 tarihinde eklendi. Paylaş
ÖLÜM BİZE NE YAKIN “İnsan, nisyan ile malûldür .”sözü ne anlamdadır ki Allah rasulu (s.a.v.) “Lezzetleri kesen ölümü sık sık anın.” buyurmuştur. Ölümü ne kadar hatırlıyoruz? Ölenleri sık sık duyuyoruz, cenazelere katılıyoruz, mezarlığa gidiyoruz ancak ne kadar ibret alıyoruz? Daha mezarlıktayken dünyadan, ,dünyalıklardan konuşmalara şahit oluyoruz. Sanki sıra bize gelmeyecekmiş gibi. Bu yaz gelen mesajlar genelde kardeşlerimizin yakınlarının vefatıyla ilgiliydi. Allah hepsine gani gani rahmet eylesin, makamlarını cennet eylesin.(AMİN) En son genç kardeşlerimizden Abdülkadir Kızılboğa’nın babasının vefat mesajı geldi. Rabbim rahmet eylesin. Rahmetli Abbas sağabeyimiz rabbine kavuştu ancak geride sadaka-i cariye olarak Abdülkadir gibi hayırlı evlat bıraktı buna bizler şahidiz. Ona dua edecek, hayırlı amelleri ile amel defterinin açık kalmasını sağlayacak evlat… Abdülkadir küçüklüğünden beri vakıf çalışmalarına katılan, küçük olmasına rağmen yaşıtlarından olgun davranışlar sergileyen bir çocuktu. Gençliğinde de erken abi olanlardan oldu. Rabbim sayılarını arttırsın. “Her nefis ölümü tadacaktır .” ayetini sadece cenazelerde değil sık sık okumamız gerekir. Malum, insanız unutuyoruz sık sık hatırlamamız gerekiyor ölümün bize ne kadar yakın olduğunu. Zira dünya ve nimetleri çektikçe çekiyor insanı. Mevlana’nın “Nasihat istersen ölüm yeter .” sözü buna bir kez daha anlam kazandırıyor. Akıllı insan olup, ölümden önce muhasebe yapmamız dua ve temennisiyle… Ölüm ne yandan gelsin Şimdi neylesin ölüm Şehadet ikliminde Çaresiz kaldı ölüm. 16.08.15 Selami AKTAŞ