EĞİTİM SEMİNERLERİNİN 2.Sİ DÜZENLENDİ.

Bu Haber: 2358 kez okundu.18/02/2013 tarihinde eklendi. Paylaş
EĞİTİM SEMİNERLERİNİN 2.Sİ DÜZENLENDİ.

Sunumdan önemli notlar:CEMATTE HASBİLİK VE DİĞERĞAMLIK Cemaatin sadece dışarıya karşı korunaklı bir yer olmadığını aynı zamanda iç dinamiklerin de doğru bir şekilde devam etmesi için uygun ortamlar olduğunu vurguladı.Cemaatte hasbiliğin (karşılıksız yapılan hizmet) ve diğergamlık (başkalarının düşünmek, onların hakkını kollamak)kavramlarının olmazsa olmazlığı üzerinde durdu.Cemaatle beraber yol yürümenin salih amellerde bulunmak için en güvenli liman olduğunu belirtti.Cemaat ortamlarının çağın sahabesi olmak için uygun ortamlar olduğunu belirtti.Bunun için biricik önderimiz Hz Muhammed(sav) ‘i ve onun sahabelerini tanımak ve anlamak gerektiğini söyledi. En büyük zenginliğin salih dost ve arkadaşlara sahip olmak olduğunu belirterek Allah rızası için yapılan işlerde ve, atılacak adımlarda ve verilecek kararlarda ardına bakmadan yürümede bu dostlukların etkili olduğunu vurguladı.Makamı ve mevkisi ne olursa olsun cemaat ortamlarında yapılan işlerde ayrım yapılamayacağını belirterek mütevaziliğin önemini örneklerle anlattı.