Kudüs’ü Yahudileştirmek İçin Tüm İmkânlarını Kullanıyorlar.

Bu Haber: 2047 kez okundu.06/07/2012 tarihinde eklendi. Paylaş
1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarındaki İslamî Hareket’in başkan yardımcısı Şeyh Kemal El-Hatib, Mescidi Aksa’nın avlusunun mübarek El-Aksa’nın bir parçası olduğunu belirterek, Mescid-i Aksa’nın ve çevresinin hiçbir şekilde Yahudi kimliği taşımayacağını söyledi.

Şeyh El-Hatib şöyle konuştu: “İşgal yönetimi, cami avlusunun Siyonist belediyeye ait kamu alanlarından biri olduğunu ilan etti. Bu karar, 144 bin metrekare olan Mescid-i Aksa, avlusu, Kubbetu’s-Sahra ve Harem-i Şerif alanının bir bütün olduğu gerçeğine aykırıdır. Siyonist işgal yönetimi elindeki bütün imkân ve olanakları kullanarak Kudüs şehrini Yahudileştirmek istiyor. Demografik yönden Yahudilileştirme çabaları bitti, şimdi sıra tarihi, insanı ve hayatı Yahudileştirmeye geldi. Mescid-i Aksa Siyonistlerin kirli planının tam ortasında.”
“Siyonist işgal yönetimi için “Mescid-i Aksa’nın altında tüneller kazıyor ve bu durum büyük bir tehdit oluşturuyor” dediğimizde insanlar bunların abartı olduğunu söyledi. Ama şimdi bakıyoruz Mescid-i Aksa’nın altı tünel ve sinagoglardan geçilmiyor. Yahudileştirme, Silvan beldesine kadar uzanmış halde. Tevrat Bahçeleri ise Mescid-i Aksa, Cebelu’z-Zeytun ve Silvan’ı kuşatmış durumda” diyen El-Hatib sözlerini şöyle sürdürdü: “Mescid-i Aksa günü birlik saldırılara uğramaktadır. Geçen Ramazan’da işgal askerleriyle Siyonist istihbarata bağlı elemanların baskınına uğrayan Mescid-i Aksa bu Ramazan’da da benzer baskınlara uğrayabilir.”
Mısır’daki seçimlere de değinen El-Hatib, “Cumhurbaşkanı Mursi’nin Müslüman Kardeşler’e mensup olması, Filistin davasına ve Mescidi Aksa’ya destek vereceğinin işaretini veriyor” dedi.

03.07.201